详细内容 当前位置:首页 > 科学研究 > 学术交流
【理学院讲坛】中国科学院武汉物理与数学研究所杨文研究员学术报告
发布时间:2019-04-04【告诉好友】 【关闭窗口】

主题: On the uniqueness of equilibria in the Keller-Segel model

时间:20190408日下午16:00

地点:理学院数学统计楼213

主讲:杨文 研究员

摘要:

In this talk, we establish an inequality on concerning the classical solutions of elliptic equation, which arises from the stationary Keller-Segel model in chemotaxis. As an application, we prove several uniqueness results for the solutions of the related Neumann boundary problem and provide theassociated consequences for the time asymptotic behavior of the solutions to the corresponding time dependent chemotaxis systems.

报告人简介:杨文,中国科学院武汉物理与数学研究所研究员。2015年于加拿大英属哥伦比亚大学获得博士学位,随后分别在台湾大学和香港理工大学进行博士后的研究工作,2018年入选湖北省第八批百人计划青年项目。主要研究方向是平均场方程和Toda系统的爆破现象,以及Gierer-Meinhardt等反应扩散系统的凝聚现象。在ARMA, JMPA, CPDE, Analysis and PDE, CVPDE等国际期刊发表和接受论文二十余篇。