详细内容 当前位置:首页 > 科学研究 > 学术交流
【理学院讲坛】上海交通大学谢春景教授学术报告
发布时间:2019-05-21【告诉好友】 【关闭窗口】

主题:Stability of Hagen-Poiseuille flows in a pipe

时间:20190523日下午16:30

地点:理学院数学统计楼213

主讲:谢春景 教授

摘要:

We discuss the recent progress on nonlinear structural stability of Hagen-Poiseuille flows. The key ingredient of the analysis is the linear structural stability of Hagen-Poiseuille flows in a pipe, which also closely relates to dynamical stability of Hagen-Poiseuille flows.

报告人简介:

谢春景,上海交通大学教授。“长江学者奖励计划”青年学者,国家优秀青年基金获得者。2007 年在香港中文大学获得博士学位,师从著名偏微分方程专家辛周平教授。主要从事流体力学和广义相对论中的偏微分方程的研究。在Arch. Ration. Mech. Anal.Adv. Math.SIAMJ. Math. Anal.Comm. Math. Phys. Indiana Univ. Math. J.J. Math. Pures Appl.J. Differential Equations 等国际数学杂志发表论文等20多篇。曾获上海市东方学者特聘教授称号,上海市浦江人才计划资助。