详细内容 当前位置:首页 > 科学研究 > 学术交流

时间:2020年1月8日(周三)上午:10:30

地点:理学院数统楼213学术报告厅

报告人:中国科学院武汉物理与数学研究所 杨文 研究员

题目:Sharp estimates for solutions of Mean Field equation with collapsing singularities

摘要:In the seminar work, Brezis-Merle, Li-Shafrir, Bartolucci-Tarantello showed that any sequence of blow up solutions for (singular) Mean field equations must exhibit a "mass concentration" property. In this talk, I will show this phenomenon might not occur in general by analyzing the blow up solution of the Mean field equation with collapsing singularities. Among other facts, I will present that in certain situations, the collapsing rate of the singularities can be used to describe the blow up rate.

报告人简介:

杨文,中国科学院武汉物理与数学研究所研究员。2015年于加拿大英属哥伦比亚大学获得博士学位,师从加拿大皇家科学院院士、国际著名数学家魏军城教授,随后分别在台湾大学和香港理工大学进行博士后的研究工作,2018年入选湖北省第八批百人计划青年项目和国家青年千人计划。主要研究方向是平均场方程和Toda系统的爆破现象,以及Gierer-Meinhardt等反应扩散系统的凝聚现象。在ARMA, JMPA, CPDE, Analysis and PDE, CVPDE等国际期刊发表和接受论文二十余篇。