详细内容 当前位置:首页 > 科学研究 > 学术交流

会议主题:杨孝平教授学术讲座

会议时间:2020/7/29 15:30-18:30

腾讯会议ID572 257 290

点击链接入会,或添加至会议列表:

报告人: 杨孝平 教授 (南京大学)

报告题目:Vanishing Order and Unique Continuation Property of Solutions to Some

Fourth Order Elliptic Equations

报告摘要:In this talk, we will discuss the vanishing order and unique continuation

property of solutions to some fourth order elliptic equations. By introducing the frequency functions and establishing some elliptic estimates, monotonicity property

and Hardy-Rellich type inequalities, we will show the strong and quantitative unique continuation properties of some fourth order elliptic equations. Moreover we also obtain some measure estimates of nodal sets of solutions.

报告人简介:杨孝平,南京大学特聘教授,博士生导师。1992年获理学博士学位。国家级教学名师,国家五一劳动奖章获得者,江苏省数学会副理事长,江苏省工业与应用数学会副理事长,教育部数学基础课程教学指导分委员会委员。长期从事偏微分方程,基于数学方法的图像处理模型、理论和算法的研究,在国内外学术刊物上发表学术论文100多篇。主持了省、部级科研基金和国家自然科学基金项目多项。